Nu stängs äntligen boendet för ”ensamkommande barn” på Sularpsfarmen | Sverigedemokraterna i Lund

Nu stängs äntligen boendet för ”ensamkommande barn” på Sularpsfarmen

Det tog sin tid. Efter att grannar till Sularpsfarmen, allmänheten, och vi i SD Lund under cirka 1,5 års tid har krävt att kommunen inte längre ska göra affärer med Sularpsfarmen, har kommunen nu äntligen sagt upp kontraktet. Det som äntligen fick S och MP att inse att detta inte går längre, är att Skattemyndigheten har varit mycket tydliga med att Sularpsfarmens redovisning inte stämmer, och att det hela har gått till Kronofogden. Det har också, utöver hyran på 100 000 i månaden (!), kommit fakturor till kommunen på 75 000 i kvartalet, fakturor som kommunen bestridit.
Det oroande nu är att kommunen har anlitat en advokat i Stockholm för att representera kommunen i striden mot Sularpsfamen. Kommunen har egna jurister, men av någon anledning vill man anlita en utomstående firma. Vad detta kommer att kosta vet vi inte, men advokater tar aldrig mindre än 1600 kronor i timmen i arvode.
En sak är säker, det är du som skattebetalare som betalar. För det från början katastrofala anlitandet av Sularpsfarmen som boende för ”ensamkommande barn”, för de enorma skatteskulder som inte betalats in, för allt krångel och arbete för kommunens tjänstemän att reda ut detta, och nu alltså för utomstående advokat. Återstår då att se hur mycket tid kommunens revision behöver lägga på denna härva.