Läget några veckor in i Coronaepidemin | Sverigedemokraterna i Lund

Läget några veckor in i Coronaepidemin

Idag, tisdag 24 mars, är det cirka två veckor sedan Coronautbrottet på allvar började påverka och stänga ner samhället. Tyvärr finns det ju risk för att denna epidemi  blir mycket värre. Det finns ingen immunitet, inget vaccin, och man håller på att prova olika mediciner som kan lindra eller kanske bota. När det gäller dödligheten så vet nog ingen riktigt eftersom det är svårt att säga hur många som smittats. Många får ju bara lättare symptom. Men siffror på allt mellan en och sju procent har nämnts.

Sverige har jämfört med många andra länder vidtagit mindre åtgärder för så kallad ”social distansering”, men samhället går nu till stora delar på sparläge. Just nu väntar alla med oro på att se om de mest drabbade länderna, som Italien och Spanien som har vidtagit enorma åtgärder, ska lyckas bromsa smittan. De länderna har nu cirka 400 till 700 döda per dag.

I Sverige måste man tyvärr konstatera att staten helt har misslyckats med att bedriva riktad, tydlig kommunikation till medborgarna. Man lyckas inte använda modern teknik för att nå ut, som sms till alla mobiler, en självklarhet i många länder. Man har inga informationsklipp på TV eller youtube. Man har inte ens lyckats komma igång med postutskick till hushållen, något som är mycket enkelt och billigt att göra. SVT gör sitt bästa för att rapportera, och har med olika experter. Men när de ber statsministern komma och vara med i Agenda, så tackar han nej, och spelar istället in fem minuter där han talar framför kameran. Det hela är mycket märkligt och vi måste säga det rakt ut: alla förstår att han helt enkelt inte klarar att sitta med i ett TV-program och prata om sitt jobb, att leda styrningen av Sverige.