Brandattentaten i Lund fortsätter | Sverigedemokraterna i Lund

Brandattentaten i Lund fortsätter

En av de mindre bränderna senaste tiden, en vägbom på Sankt Lars-området. Foto: Hans-Olof Andersson.

De anlagda bränderna i Lund med omnejd fortsätter. Natten till lördagen brann tre bilar i Genarp. Ett dygn senare brann hembygdsmuseet Klockaregården i Kävlinge ner till grunden. Natten till idag tisdag 30 juni var det någon som tände på Mårtenskolan på Östra Torn. Dessförinnan kan nämnas förskolan på Kaprifolievägen som totalförstördes i en anlagd brand den 21 maj, och Hemvärnsgården som brann ner 17 maj. Utöver det har det varit flera mindre bränder.

Det har ägt rum brandattentat i Lund nu i några år, men förra sommaren ökade detta dramatiskt. Cirka 60 bilar förstördes. Nu i år tycks de som gör detta ha bytt fokus, och istället tänder de på byggnader. Detta tyder på en planerad eskalering. Också det faktum att det är så otroligt svårt för polisen att gripa någon tyder på att detta är välplanerade brott, med flyktvägar, och så vidare. Det finns många kameror på allmänna platser och det är många väktare som kör runt på nätterna, men dessa brottslingar kommer ändå undan.

Vem är det som driver denna lågintensiva terror mot samhället? Tyvärr har Lund blivit en otrygg stad, alltmer lik hur Malmö har varit i  flera år. Glöm inte heller det hemska bombattentatet på Stora Södergatan förra hösten. Det brottet är fortfarande ouppklarat.

Se några av våra reportage här på vår hemsida från förra sommaren:

Bilder från nattens brandattentat i Lund

 

Nya bilbränder senaste dagarna, 24-25 juli

 

Bombattentat i Lund natten till lördagen